Skoda's nieuwe EV heet Enyaq

Heeft dit de toekomst, wat zijn de voor- en nadelen, is het financieel aantrekkelijk, wat zijn de praktijkervaringen met de huidige elektrische auto's, etc.
Gebruikersavatar
johnths2
Software/Forumbeheer
Software/Forumbeheer
Berichten: 6115
Lid geworden op: 15 mar 2006, 17:12
Locatie: Middelharnis, NL
Auto: C-HR Hybrid Executive 2017

Skoda's nieuwe EV heet Enyaq

Bericht door johnths2 »

Enyaq.jpg
 
Skoda komt binnenkort met haar eerste volledig als EV ontwikkelde auto voor de iV-familie. In aanloop naar de onthulling laat het Tsjechische merk weten hoe die elektrische SUV gaat heten.

Op de achterklep van Skoda’s nieuwe elektrische auto prijkt de naam ‘Enyaq’. Achter deze naam zit volgens het merk een hele filosofie. Zo verwijst de beginletter naar de elektrische aandrijflijn en staat de Q voor de carrosserievorm. De namen van alle SUV’s van Skoda eindigen namelijk op een Q, zoals de Kodiaq, Kamiq en Karoq. Die namen komen uit Noord-Canada en Groenland van de Inuit, maar de nieuwe elektrische SUV ontleent zijn naam uit Ierland. In het Iers staat ‘enya’ namelijk voor ‘bron van leven’. Skoda laat weten dat alle elektrische modellen een Ierse verwijzing in de naam krijgen.

De Enyaq is het eerste Skoda-model dat op het nieuwe MEB-platform van de Volkswagen Groep staat. Andere auto’s, zoals de Volkswagen ID.3 en de Seat el-Born, maken al gebruik van dit platform. Die Volkswagen en Seat lijken verder ook sterk op elkaar. Skoda heeft een tijd geleden vooruitgeblikt op een elektrische auto met de Vision iV. Dit is meer een SUV met een sportief getekende daklijn, terwijl de Enyaq meer een 'reguliere SUV' belooft te worden. We mikken er echter wel op dat de Enyaq veel ontwerpinvloeden van de Vision iV krijgt. Waarschijnlijk vertoont de auto verder vooral overeenkomsten met de aanstaande SUV uit Volkswagens ID-familie, die waarschijnlijk ID.4 gaat heten. Eind vorig jaar blikten wij al vooruit op het productiemodel van de Vision iV, die beelden zijn hier te vinden.

Na de Citigo iV is deze Enyaq de tweede elektrische Skoda. Het merk investeert dit jaar twee miljard euro in de iV-lijn. Rond 2025 is het aandeel van geëlektrificeerde auto’s goed voor een kwart van Skoda’s verkoop.

Bron: AutoWeek
m.vr.gr, John    Afbeelding
- C-HR 1.8 Hybrid Executive - Huidige auto
- Auris Hybrid Business/Black/2012-2015
- Prius 3 Comfort/Grey/2009-2012
- Prius 2 Comfort/Grey/2007-2009
- Prius 2 Standard/Black/2004-2007

Plaats reactie