Ervaringen Navigatiesysteem Toyota?

Gebruiker reviews, ervaringen en foto's
Ieder lid kan hier zijn ervaringen en/of foto's publiceren.
Gebruikersavatar
BvdH
Lid
Lid
Berichten: 4
Lid geworden op: ma 25 nov, 2019 20:51
Locatie: Nijmegen
Auto: Peugeot 307

do 28 nov, 2019 9:54

Lees dat het ingebouwde navigatiesysteem van Toyota niet altijd adequaat werkt!???
Wat zijn jullie ervaringen?

Gebruikersavatar
JerVa
Lid
Lid
Berichten: 103
Lid geworden op: zo 17 jun, 2018 12:39
Locatie: katwijk
Auto: prius plug-in
Contact:

do 28 nov, 2019 10:18

Ik gebruik gewoon Google maps op mn telefoon.
Die navigatie van Toyota vind ik persoonlijk waardeloos.
Hij moet ook een update krijgen welke best prijzig is en dus lekker laat voor wat het is.

Gebruikersavatar
Bianco
Lid/donateur
Lid/donateur
Berichten: 1524
Lid geworden op: zo 08 jun, 2008 23:16
Locatie: Stein (Zuid-Limburg)
Auto: Auris TS Hybrid Dynamic

do 28 nov, 2019 10:25

Ik gebruik de NAV van Toyota in mijn Auris TS. Er hoort een gratis update bij van 3 jaar met een release van twee keer per jaar.
Ik ben tevreden met de werking alhoewel geen enkele NAV perfect werkt!
Het enige "probleem" vind ik de actualiteit van de kaart.
Twee keer per is al weinig en daarenboven is zelfs de meest actuele kaart bij de update al "verouderd".
Behalve met een "live update" is dat overigens ook bij andere systemen zo.
De actualiteit loopt minstens een half jaar tot een jaar achter ten opzichte van de werkelijkheid.
Toyota Auris TS HSD Dynamic 2017, (Pure White), parkeersensoren vóór (afgeleverd 08-12-2017). Voorheen Prius 2 BE 2008.

Gebruikersavatar
frafie55
Lid/donateur
Lid/donateur
Berichten: 2153
Lid geworden op: vr 17 mar, 2006 18:59
Locatie: Epe (Gld.)
Auto: Auris TS Dynamic

do 28 nov, 2019 12:49

BvdH schreef:
do 28 nov, 2019 9:54
Lees dat het ingebouwde navigatiesysteem van Toyota niet altijd adequaat werkt!???
Wat zijn jullie ervaringen?
Navi in Prius3 Executive met HDD was supersnel.(herberekenen)
Navi in Auris TS Dynamic is veel trager.
Tijdens het rijden geen verschil, nooit problemen gehad, werkt altijd.

Frans
Prius 2 - Comfort - Robijnrood
Prius 3 - Executive - Pearl white
Auris TS - Dynamic - Zwart Metallic
Uiterst tevreden over de Toyota Hybrides
Afbeelding

Gebruikersavatar
Josje
Actief Lid
Actief Lid
Berichten: 251
Lid geworden op: di 18 apr, 2017 16:25
Locatie: thuis
Auto: Auris Hybrid 5 d executive

do 28 nov, 2019 17:05

Het ding werkt prima, voor oude adressen. Voor nieuwe adressen gebruik ik gewoon Google Maps. Of Waze, met de tel. van mijn werk, dat werkt ook prima.

Ik neem geen updates, die zijn me veel te duur.

Gebruikersavatar
AdV
Lid/donateur
Lid/donateur
Berichten: 112
Lid geworden op: ma 15 apr, 2019 11:16
Locatie: Dordrecht (ZH)
Auto: Corolla HB 1.8 Executive

za 30 nov, 2019 14:48

Werkt prima, soms wat onlogisch vooral als je voor de kortste route gaat met een paar honderd meter verschil. (maar dat doen naar mijn idee alle navigatiesystemen?) Vind dat de navigatie snel reageert als ik van de route afwijk.
Met vriendelijke groet, André

3x Corolla, 1x Carina, 1x Tercel, 2x Starlet, 2 x Auris

Afbeelding Afbeelding

Gebruikersavatar
Rokil
Actief Lid
Actief Lid
Berichten: 294
Lid geworden op: zo 26 nov, 2006 11:19
Locatie: Haarlemmermeer
Auto: C-HR Style hybrid

za 30 nov, 2019 16:32

Na diverse jaren ellende gehad te hebben met de T&G systemen, gebruik ik alleen nog maar mijn telefoon met Google Maps en TomTom.
AfbeeldingC-HR Hybrid
28.000 km. met 1:16,1 in een Rav4
45.000 km. met 1:20,3 in een Auris TS
50.000 km. met 1:20,5 in een Prius III
30.000 km. met 1:18,6 in een Prius II

Gebruikersavatar
AdV
Lid/donateur
Lid/donateur
Berichten: 112
Lid geworden op: ma 15 apr, 2019 11:16
Locatie: Dordrecht (ZH)
Auto: Corolla HB 1.8 Executive

za 30 nov, 2019 18:37

@Rokil wat voor een ellende had je ?
Met vriendelijke groet, André

3x Corolla, 1x Carina, 1x Tercel, 2x Starlet, 2 x Auris

Afbeelding Afbeelding

Gebruikersavatar
Rokil
Actief Lid
Actief Lid
Berichten: 294
Lid geworden op: zo 26 nov, 2006 11:19
Locatie: Haarlemmermeer
Auto: C-HR Style hybrid

za 30 nov, 2019 23:36

Behalve dat ik meerdere dagen in de werkplaats heb doorgebracht om tot 3x toe een nieuwe unit geplaatst te krijgen, viel constant het gps signaal weg. Dat werd alleen weer opgepikt als ik een minuut of 5 stil stond. Erg lastig als je op de snelweg rijdt.
Dan zijn de kaarten ook nog eens belachelijk duur. Volgens mij kreeg ik de laatste keer dat ik die kocht een factuur van € 120,-. Die zijn dan verouderd en moet je via een usb-stick in anderhalf uur tijd inladen. Met de juiste stick was er in het systeem toch iets fout gegaan, zodat na een kwartier onderweg te zijn het hele scherm zwart werd en ik in de werkplaats de systeemfout moest laten herstellen.
Verkeersinformatie via de mobiele verbinding van mijn telefoon werkt vaker niet dan wel. Krijg dan constant de melding dat de server niet bereikbaar is ofzo. Bij een paar andere merken auto's werkte dit wel naar behoren, dus nee, dat ligt niet aan mijn telefoon.
Het systeem is ontzettend traag. Invoeren duurt al een eeuwigheid en als je tijdens het navigeren een andere weg rijdt dan wordt aangegeven, duurt het weer heel lang voordat er een nieuwe route is gevonden.
Dan heb ik het maar niet over de (geen) DAB ontvangst. Heel jammer dat Toyota deze problemen laat voor wat ze zijn en in de nieuwe modellen wel bijvoorbeeld Android Auto integreert. Het zou fijn zijn als ze voor de vorige jaargangen aanbieden het systeem te laten upgraden.
AfbeeldingC-HR Hybrid
28.000 km. met 1:16,1 in een Rav4
45.000 km. met 1:20,3 in een Auris TS
50.000 km. met 1:20,5 in een Prius III
30.000 km. met 1:18,6 in een Prius II

Gebruikersavatar
scara
Lid
Lid
Berichten: 74
Lid geworden op: zo 16 apr, 2017 17:31
Locatie: BE

zo 01 dec, 2019 8:15

Ja het ingeven van een adres is tergend traag. (alsof hij zn volledige databank doorzoekt bij elke letter je typt...)

Ik probeer telkens via de website de adressen op voorhand door te zenden. Deze worden dan automatisch opgehaald door de unit. Een aangenamere ervaring...

Gebruikersavatar
ron54
Lid
Lid
Berichten: 59
Lid geworden op: di 22 mar, 2011 16:34
Locatie: Almere
Auto: prius 3 2015 aubergine

zo 01 dec, 2019 8:49

Systeem in de prius 3 is wat aan de trage kant , updates veel te duur en niet "up to date" genoeg, ben daarmee gestopt. Mijn TOMTOM met "real time " file info is beter, goedkoper en sneller.

Gebruikersavatar
Rokil
Actief Lid
Actief Lid
Berichten: 294
Lid geworden op: zo 26 nov, 2006 11:19
Locatie: Haarlemmermeer
Auto: C-HR Style hybrid

zo 01 dec, 2019 13:20

scara schreef:
zo 01 dec, 2019 8:15
Ja het ingeven van een adres is tergend traag. (alsof hij zn volledige databank doorzoekt bij elke letter je typt...)

Ik probeer telkens via de website de adressen op voorhand door te zenden. Deze worden dan automatisch opgehaald door de unit. Een aangenamere ervaring...
Dat zou inderdaad wel helpen ja, ware het niet dat mijn systeem dus vaker niet dan wel een mobiele verbinding met mijn telefoon wil maken.
AfbeeldingC-HR Hybrid
28.000 km. met 1:16,1 in een Rav4
45.000 km. met 1:20,3 in een Auris TS
50.000 km. met 1:20,5 in een Prius III
30.000 km. met 1:18,6 in een Prius II

Gebruikersavatar
Axial63
Moderator/Forumbeheer
Moderator/Forumbeheer
Berichten: 773
Lid geworden op: ma 24 okt, 2016 21:11
Locatie: Emmen [Dr]
Auto: Toyota Prius 3 & Yaris HSD

zo 01 dec, 2019 17:38

Je kunt ook de USB stick die je gebruikt hebt voor de laatste update nog een keer plaatsen....

Selecteer dan niet: 'Geheel West Europa', maar kies: 'Selecteer per land', en kies dan alleen de landen waar je geregeld door rijdt.
Vervolgens maak je de installatie af en voila, de straten database is veel kleiner en het toestel zal sneller reageren.
De hoofdroutes in Europa staan er automatisch op dus mocht je naar het buitenland gaan kun je onderweg de kaart(en) van de vakantiebestemming bijladen....

Probeer het maar eens.
Prius III, Dynamic Business, Abyss Grey, 2012
&
Yaris 1.5 HSD, Trend, Island Blue, 2017

Gebruikersavatar
VonJot
Lid/donateur
Lid/donateur
Berichten: 1019
Lid geworden op: di 13 mar, 2018 19:31
Locatie: Zuid-Oost Brabant
Auto: '19 RAV4 AWD-i HV Bi-tone
Contact:

zo 01 dec, 2019 19:40

Das war einmal, Alex... Dat werkt niet meer, je kunt alleen nog alles installeren. Tenminste, zeker sinds de laatste software update.
2019 Toyota RAV4 AWD Hybrid Bi-Tone Innovation
Zircon Silver / Attitude Black

Afbeelding


Vorige: 2018 Toyota C-HR Bi-Tone Premium 04-18 tot 05-19

Gebruikersavatar
Axial63
Moderator/Forumbeheer
Moderator/Forumbeheer
Berichten: 773
Lid geworden op: ma 24 okt, 2016 21:11
Locatie: Emmen [Dr]
Auto: Toyota Prius 3 & Yaris HSD

zo 01 dec, 2019 20:19

Bij de Corolla en de RAV4 van 2019 kan dat inderdaad niet meer..

Maar een aantal 'ontvreden' reageerders hierboven rijdt niet in een Corolla of RAV4 van 2019....

Dus voor hen kan het wel helpen.

Er zijn tenslotte al sinds 2010 Touch&Go systemen en vanaf 2014 Touch2&Go systemen....
Prius III, Dynamic Business, Abyss Grey, 2012
&
Yaris 1.5 HSD, Trend, Island Blue, 2017

Plaats reactie
  • Informatie
  • Wie is er online

    Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers