Update voor Toyota Camry

Alles dat niet in de andere subfora past. (Berichten m.b.t. Pré-release informatie en discussies kunnen hier ook geplaatst worden)
Gebruikersavatar
Gwystyl
Lid
Lid
Berichten: 36
Lid geworden op: 28 jul 2019, 23:16
Locatie: Apeldoorn
Auto: Corolla TS Business Intro

Update voor Toyota Camry

Bericht door Gwystyl »

Vanaf Autoweek.nl

Toyota voert in het thuisland een update door op de Camry. De sedan komt er niet alleen beschikbaar met vierwielaandrijving, maar voor het eerst ook met Apple CarPlay en Android Auto.

Toyota's huidige Camry werd twee jaar geleden in Detroit aan de wereld voorgesteld. Kort hierop doken de eerste geruchten op over de mogelijke komst van het model, wegens het wegvallen van de Avensis, naar Europa. Medio 2018 kwam het verlossende woord: de Camry komt naar Nederland, iets dat de internationaal bekende modelnaam na 15 jaar weer terug naar de Nederlandse showrooms bracht. In thuisland Japan wordt de Camry nu op detailniveau aangescherpt. Geen zorgen, van een facelift is geen sprake.

Toyota levert de Camry in Japan net als in Nederland alleen met de 2.5 Hybrid-aandrijflijn, een opstelling die we kennen van onder meer de RAV4. Nieuw is nu de beschikbaarheid, in Japan althans, van het e-Four-systeem. Het lijkt erop dat deze techniek sterke overeenkomsten vertoond met het systeem dat Toyota in onder andere de Verenigde Staten op de Prius levert (AWD-e). Er loopt geen cardanas van de voor- naa de achterzijde van de Camry, daar de vierwielaandrijving geheel elektrisch is. Het lijkt te gaan om een systeem dat slechts bijspringt als de omstandigheden daar naar vragen. Bij de Prius AWD-e treedt het systeem in werking bij een snelheid van zo'n 10 km/h en kan het - als de omstandigheden dat vereisen - tot 70 km/h bijspringen. De Nederlandse importeur bevestigt tegenover AutoWeek dat de Camry e-Four buiten de Nederlandse landsgrenzen blijft.

Ander Camry-nieuws heeft betrekking op het infotainmentsysteem. Lexus liet onlangs weten dat de vernieuwde RX die later dit jaar op de markt komt de eerste auto van het merk is met een nieuw infotainmentsysteem aan boord dat Apple CarPlay en Android Auto naar het merk brengt. Bij Toyota moeten we deze compatibiliteit vooralsnog missen, maar in Japan krijgt de Camry in ieder geval al een nieuw systeem aan boord dat met de twee stukjes software om kan gaan. We verwachten dat Toyota de dit nieuwe infotainmentsysteem, of in ieder geval de Andorid Auto- en Apple Carplay-connectiviteit, op termijn ook in Europa uitrolt. In de Japanse Camry is het vernieuwde infotainmentscherm anders van vorm dan het exemplaar dat wij kennen. Informatie met betrekking tot de Europese Camry volgt spoedig.


Nu hoop ik natuurlijk dat ze de ondersteuning voor AA en ACP ook snel uit gaan en kunnen rollen naar de Corolla, en dat er geen hardware veranderingen voor nodig zijn.....
Afbeelding Corolla T.S. 1.8 Hybrid Business Intro 2019 Phantom Brown

Plaats reactie