Lampje "ready"

Specifieke technische aspecten, het rijden en het brandstofverbruik.
Gebruikersavatar
Axial63
Moderator/Forumbeheer
Moderator/Forumbeheer
Berichten: 965
Lid geworden op: 24 okt 2016, 21:11
Locatie: Emmen [Dr]
Auto: Toyota Prius 3 & Yaris HSD

Re: Lampje "ready"

Bericht door Axial63 »

Bij mijn weten is die batterij alleen nodig (en aanwezig) indien er een op afstand bediende deurvergrendeling in de sleutel is ingebouwd.

Zelfs met een lege batterij kan ik mijn Toyota met Easy-entree en startknop starten:
- met de noodsleutel de deur openen
- de handzender met lege batterij op de startknop houden en dan wordt het lampje "groen"

De transponder heeft dus geen stroom van een batterij nodig... Toch?
Met vriendelijke groet, Alex

Mijn auto's op dit moment:
Prius III, 1.8 HSD Dynamic Business, Abyss Grey 2012
Yaris 1.5 HSD, Trend, Island Blue, 2017

Gebruikersavatar
johnths2
Software/Forumbeheer
Software/Forumbeheer
Berichten: 6132
Lid geworden op: 15 mar 2006, 17:12
Locatie: Middelharnis, NL
Auto: C-HR Hybrid Executive 2017

Re: Lampje "ready"

Bericht door johnths2 »

De transponder heeft de batterij nodig als range extender.
m.vr.gr, John    Afbeelding
- C-HR 1.8 Hybrid Executive - Huidige auto
- Auris Hybrid Business/Black/2012-2015
- Prius 3 Comfort/Grey/2009-2012
- Prius 2 Comfort/Grey/2007-2009
- Prius 2 Standard/Black/2004-2007

Gebruikersavatar
Axial63
Moderator/Forumbeheer
Moderator/Forumbeheer
Berichten: 965
Lid geworden op: 24 okt 2016, 21:11
Locatie: Emmen [Dr]
Auto: Toyota Prius 3 & Yaris HSD

Re: Lampje "ready"

Bericht door Axial63 »

In dit geval gaat het om een hybride auto met een contactsleutel... Dus geen range extender nodig :ugeek:
Met vriendelijke groet, Alex

Mijn auto's op dit moment:
Prius III, 1.8 HSD Dynamic Business, Abyss Grey 2012
Yaris 1.5 HSD, Trend, Island Blue, 2017

Gebruikersavatar
johnths2
Software/Forumbeheer
Software/Forumbeheer
Berichten: 6132
Lid geworden op: 15 mar 2006, 17:12
Locatie: Middelharnis, NL
Auto: C-HR Hybrid Executive 2017

Re: Lampje "ready"

Bericht door johnths2 »

Dat is ook weer waar. :wink:
m.vr.gr, John    Afbeelding
- C-HR 1.8 Hybrid Executive - Huidige auto
- Auris Hybrid Business/Black/2012-2015
- Prius 3 Comfort/Grey/2009-2012
- Prius 2 Comfort/Grey/2007-2009
- Prius 2 Standard/Black/2004-2007

Gebruikersavatar
tomtom
Lid
Lid
Berichten: 16
Lid geworden op: 02 nov 2018, 22:00
Auto: Yaris Active Hybrid

Re: Lampje "ready"

Bericht door tomtom »

Het moet inderdaad verder bekeken worden door de dealer want anders blijft het gissen waarom dat lampje niet ging branden (want daar ging het me om).
De aanwijzingen in de handleiding geven misschien aan wat je (qua veiligheid) het beste KAN doen bij het starten en niet wat je MOET doen. Voor nu: bedankt voor alle reacties.

Gebruikersavatar
Axial63
Moderator/Forumbeheer
Moderator/Forumbeheer
Berichten: 965
Lid geworden op: 24 okt 2016, 21:11
Locatie: Emmen [Dr]
Auto: Toyota Prius 3 & Yaris HSD

Re: Lampje "ready"

Bericht door Axial63 »

Mocht er een storing gevonden worden dan zijn wij ook heel benieuwd....
Laat je het ons ook weten?
Met vriendelijke groet, Alex

Mijn auto's op dit moment:
Prius III, 1.8 HSD Dynamic Business, Abyss Grey 2012
Yaris 1.5 HSD, Trend, Island Blue, 2017

Gebruikersavatar
tomtom
Lid
Lid
Berichten: 16
Lid geworden op: 02 nov 2018, 22:00
Auto: Yaris Active Hybrid

Re: Lampje "ready"

Bericht door tomtom »

Ja, dat zal ik zeker doen maar ik ben van plan om dat tegelijk met een beurt na te laten kijken. Wordt zo'n beetje eind oktober. Intussen kan ik zien of het tussentijds meer gebeurt. Ik hou wel de data bij dat het is voorgekomen.

Gebruikersavatar
tomtom
Lid
Lid
Berichten: 16
Lid geworden op: 02 nov 2018, 22:00
Auto: Yaris Active Hybrid

Re: Lampje "ready"

Bericht door tomtom »

Toch de auto maar naar de dealer gebracht. Degene die ik nu trof was heel resoluut. Het "ready lampje" mag absoluut niet gaan branden als je de rem niet intrapt. Nou, bij mijn auto is dat niet nodig. Bij het testen werd gesteld dat de auto nagekeken moest worden omdat dit beslist niet goed was. Na twee uur speuren is de fout nog niet gevonden, krijg ik een leenauto mee en blijft mijn auto bij de dealer.
Wordt vervolgd.

Gebruikersavatar
tomtom
Lid
Lid
Berichten: 16
Lid geworden op: 02 nov 2018, 22:00
Auto: Yaris Active Hybrid

Re: Lampje "ready"

Bericht door tomtom »

Men had nog lang kunnen zoeken want wat blijkt. Een Toyota Yaris Hybrid moet gestart worden terwijl op de rem getrapt wordt behalve bij de laatste versie met een contactsleutel (en die heb ik). De automaat in de P stand is voldoende. De echte reden om naar de dealer te gaan was natuurlijk dat het "ready lampje" heel soms pas na 2 of 3x proberen ging branden. Naar verluidt heeft men alles bekeken, opnieuw af- of ingesteld en doorgemeten maar een oorzaak van de klacht is niet gevonden. Hopelijk ben ik er van af maar als het ooit weer gebeurt dan merk ik het vanzelf.

Gebruikersavatar
Axial63
Moderator/Forumbeheer
Moderator/Forumbeheer
Berichten: 965
Lid geworden op: 24 okt 2016, 21:11
Locatie: Emmen [Dr]
Auto: Toyota Prius 3 & Yaris HSD

Re: Lampje "ready"

Bericht door Axial63 »

inderdaad, zoals ik eerder schreef: de meeste ervaringen op het forum is met een startknop en niet met een contactsleutel, dat zal bij de dealer ook zo zijn. Gelukkig heb je garantie... :D

Waarschijnlijk zit er in de versnellingshendel een schakelaar die moet aangeven of de hendel in "P" (Park) staat..
Als het lampje READY niet gaat branden probeer dan eens de versnellingshendel te verplaatsen (rem stevig indrukken)..
Met vriendelijke groet, Alex

Mijn auto's op dit moment:
Prius III, 1.8 HSD Dynamic Business, Abyss Grey 2012
Yaris 1.5 HSD, Trend, Island Blue, 2017

Plaats reactie