Toyoata Touch en Go updaten naar Touch 2 en Go

Problemen met Navigatie / Bluetooth / GSM / Hulpsystemen, etc. Stel hier uw vragen en de leden zullen proberen u te helpen.
Gebruikersavatar
ErikRou
Lid
Lid
Berichten: 14
Lid geworden op: ma 15 apr, 2019 11:38
Locatie: Wageningen
Auto: Toyota Prius+

ma 15 apr, 2019 11:45

Onze navi Touch en Go is nog nooit geupdate ( Prius+ 2013 ) en ik vraag mij af of ik de oude Touch en Go kan laten vervangen door de Touch 2?

En mocht dat niet mogelijk zijn, kan ik dan mijn navi online updaten?

Alvast bedankt voor de info

Gebruikersavatar
johnths2
Software/Forumbeheer
Software/Forumbeheer
Berichten: 5446
Lid geworden op: wo 15 mar, 2006 17:12
Locatie: Middelharnis, NL
Auto: C-HR Hybrid Executive 2017
Contact:

ma 15 apr, 2019 11:55

Het oude multimediasysteem Touch en go laten vervangen door een Touch2 is niet zo maar mogelijk.

Je kunt wel de oude kaarten vervangen door een nieuwe kaartupdate.
Maak een MyToyota account aan en registreer je voertuig.
Je kunt dan via de E-store in MyToyota een mapupdate kopen en downloaden.
Deze kan dan op een usb stick geplaatst worden om daarmee het Navigatie systeem te updaten.
In de handleiding van het Touch en Go staat de procedure beschreven.
m.vr.gr, John
Toyota Prius Info Site: www.john2211.nl

- C-HR 1.8 Hybrid Executive - Huidige auto
- Auris Hybrid Business/Black/2012-2015
- Prius 3 Comfort/Grey/2009-2012
- Prius 2 Comfort/Grey/2007-2009
- Prius 2 Standard/Black/2004-2007

Gebruikersavatar
ErikRou
Lid
Lid
Berichten: 14
Lid geworden op: ma 15 apr, 2019 11:38
Locatie: Wageningen
Auto: Toyota Prius+

ma 15 apr, 2019 12:00

Gaat dit via de Toolbox van Toyota?
Deze geeft aan dat dit voor de Touch 2 is, en dat ik door moet klikken naar een andere pagina voor de Touch en Go, echter kom ik elke keer weer bij de pagina van de Touch 2 terecht.

Is het niet mogelijk om de Touch 2 in te bouwen/te updaten?

Gebruikersavatar
johnths2
Software/Forumbeheer
Software/Forumbeheer
Berichten: 5446
Lid geworden op: wo 15 mar, 2006 17:12
Locatie: Middelharnis, NL
Auto: C-HR Hybrid Executive 2017
Contact:

ma 15 apr, 2019 12:02

m.vr.gr, John
Toyota Prius Info Site: www.john2211.nl

- C-HR 1.8 Hybrid Executive - Huidige auto
- Auris Hybrid Business/Black/2012-2015
- Prius 3 Comfort/Grey/2009-2012
- Prius 2 Comfort/Grey/2007-2009
- Prius 2 Standard/Black/2004-2007

Gebruikersavatar
ErikRou
Lid
Lid
Berichten: 14
Lid geworden op: ma 15 apr, 2019 11:38
Locatie: Wageningen
Auto: Toyota Prius+

ma 15 apr, 2019 12:16

Ik ben gekomen tot een scherm waarbij ik een account moet maken op my.toyota.eu om de kaart op te halen, maar zodra ik daar op klik, krijg ik de melding: This service has been discontinued, en kom ik weer op de site van de Touch 2.

Heeft U nog andere mogelijkheden?

Gebruikersavatar
johnths2
Software/Forumbeheer
Software/Forumbeheer
Berichten: 5446
Lid geworden op: wo 15 mar, 2006 17:12
Locatie: Middelharnis, NL
Auto: C-HR Hybrid Executive 2017
Contact:

ma 15 apr, 2019 12:43

Heb jij een account aangemaakt en het VINnr: van de auto ingevoerd op MyToyota?

Als het niet lukt, probeer dan via https://www.toyota-mapupdates.eu/
m.vr.gr, John
Toyota Prius Info Site: www.john2211.nl

- C-HR 1.8 Hybrid Executive - Huidige auto
- Auris Hybrid Business/Black/2012-2015
- Prius 3 Comfort/Grey/2009-2012
- Prius 2 Comfort/Grey/2007-2009
- Prius 2 Standard/Black/2004-2007

Gebruikersavatar
ErikRou
Lid
Lid
Berichten: 14
Lid geworden op: ma 15 apr, 2019 11:38
Locatie: Wageningen
Auto: Toyota Prius+

ma 15 apr, 2019 14:18

Account is aangemaakt met vin , via de Europese site krijg ik dezelfde melding.

Ik zal vanavond opnieuw alle stappen nogmaals doorlopen, hopelijk ben ik ergens iets vergeten.

Is een update naar Touch 2 überhaupt mogelijk?

Gebruikersavatar
johnths2
Software/Forumbeheer
Software/Forumbeheer
Berichten: 5446
Lid geworden op: wo 15 mar, 2006 17:12
Locatie: Middelharnis, NL
Auto: C-HR Hybrid Executive 2017
Contact:

ma 15 apr, 2019 14:33

Updaten van een Touch 2 is zeker geen probleem, dat kan via de E-Store in MyYoyota.

De procedure van de oudere versie t.w. Touch en Go is mogelijk gewijzigd.
Eerlijk gezegd heb ik mij daar al een paar jaar niet meer in verdiept.
Mogelijk is er iemand op het forum die onlangs een Touch en Go geupdate heeft en je daar meer duidelijkheid over kan verschaffen. Anders kun je contact opnemen met een Toyota dealer en die zal je zeker verder kunnen helpen.
m.vr.gr, John
Toyota Prius Info Site: www.john2211.nl

- C-HR 1.8 Hybrid Executive - Huidige auto
- Auris Hybrid Business/Black/2012-2015
- Prius 3 Comfort/Grey/2009-2012
- Prius 2 Comfort/Grey/2007-2009
- Prius 2 Standard/Black/2004-2007

Gebruikersavatar
holyhead
Lid/donateur
Lid/donateur
Berichten: 207
Lid geworden op: do 03 nov, 2016 11:19
Auto: Toyota Corolla 2.0 Hybrid

ma 15 apr, 2019 15:47

Misschien is het volgende filmpje handig.

https://www.youtube.com/watch?v=REcDG7UsMPE

Gebruikersavatar
ErikRou
Lid
Lid
Berichten: 14
Lid geworden op: ma 15 apr, 2019 11:38
Locatie: Wageningen
Auto: Toyota Prius+

ma 15 apr, 2019 16:22

"Het oude multimediasysteem Touch en go laten vervangen door een Touch2 is niet zo maar mogelijk",

Begrijp ik uit deze zin, dat het misschien wel mogelijk is? En heeft U enig idee wie dat zou kunnen weten? Onze eigen Toyota dealer iig niet.

Gebruikersavatar
johnths2
Software/Forumbeheer
Software/Forumbeheer
Berichten: 5446
Lid geworden op: wo 15 mar, 2006 17:12
Locatie: Middelharnis, NL
Auto: C-HR Hybrid Executive 2017
Contact:

ma 15 apr, 2019 17:16

Alles kan, maar je zit met de maatvoering en aansluitingen.
Knutselaars kunnen het mogelijk uitvoeren, maar bij mijn weten is deze unit niet één op één te vervangen.
m.vr.gr, John
Toyota Prius Info Site: www.john2211.nl

- C-HR 1.8 Hybrid Executive - Huidige auto
- Auris Hybrid Business/Black/2012-2015
- Prius 3 Comfort/Grey/2009-2012
- Prius 2 Comfort/Grey/2007-2009
- Prius 2 Standard/Black/2004-2007

Gebruikersavatar
ErikRou
Lid
Lid
Berichten: 14
Lid geworden op: ma 15 apr, 2019 11:38
Locatie: Wageningen
Auto: Toyota Prius+

ma 15 apr, 2019 18:36

Helder, jammer maar dan is het helaas niet anders. Hartelijk dank voor de info. Fijne avond.

Gebruikersavatar
Axial63
Actief Lid
Actief Lid
Berichten: 376
Lid geworden op: ma 24 okt, 2016 21:11
Locatie: Emmen [Dr]
Auto: Toyota Prius 3 & Yaris HSD

ma 15 apr, 2019 21:28

ErikRou schreef:
ma 15 apr, 2019 11:45
Onze navi Touch en Go is nog nooit geupdate ( Prius+ 2013 ) en ik vraag mij af of ik de oude Touch en Go kan laten vervangen door de Touch 2?

En mocht dat niet mogelijk zijn, kan ik dan mijn navi online updaten?

Alvast bedankt voor de info
Je hebt een Prius +, maar plaatste dit bericht onder Prius 3, ik heb de moderator gevraagd dit topic te verplaatsen.

Vervangen van een T&G1 voor een T&G2 zal waarschijnlijk niet mogelijk zijn ivm de boordcomputer die andere gegevens naar het MultiMediaScherm stuurt.

Updaten:
Altijd via myToyota.
Na inloggen verschijnt bovenaan in de 2e regel: Mijn auto
Daar het VIN invullen
Als de auto is aangemaakt, dan het Multimedia Device ID invullen
kijk in de auto, Druk op de "SETUP"-knop.
Raak het "Algemeen"-pictogram aan op het scherm.
Scroll omlaag.
Raak de “Systeeminformatie”-knop aan op het scherm
Hier staat het ID nummer (soms wel 25 karakters)
Maak er een foto van, dat is makkelijker bij invoeren. Tevens staat hier de software versie en het kaartnummer dat geladen is.

Als dat is ingevuld op Mijn Auto ga dan opnieuw naar My Toyota, log opnieuw in en ga bovenaan op de pagina, 2e regel naar E-Store.
Hier klik je op kaartupdates, en vervolgens zie je dat de laatste update van najaar 2018 beschikbaar is tegen betaling.
Door te klikken kom je te weten of je dit rechtstreeks kunt aanschaffen of alleen via de Toolbox (let op aankopen via de Toolbox kunnen alleen met een creditkaart gekocht worden)
Als er in ROOD staat Toolbox, klik dan op de knop en er volgt een handleiding en een link.

Suc6!
Prius III, Dynamic Business, Abyss Grey, 2012
&
Yaris 1.5 HSD, Trend, Island Blue, 2017

Gebruikersavatar
ErikRou
Lid
Lid
Berichten: 14
Lid geworden op: ma 15 apr, 2019 11:38
Locatie: Wageningen
Auto: Toyota Prius+

ma 15 apr, 2019 21:34

Dank voor de info, en de heldere uitleg. Morgen maar eens een nieuwe poging wagen :D

Gebruikersavatar
Holyoak
Lid/donateur
Lid/donateur
Berichten: 299
Lid geworden op: zo 10 jan, 2016 23:19

di 16 apr, 2019 6:34

Aangezien je aangeeft dat je ook wel zou willen updaten naar een volledig ander systeem, zou ik overwegen om een niet Toyota-systeem te plaatsen. Als je Googled dan zul je zien dat er systemen te koop zijn die, letterlijk en figuurlijk, naadloos passen. Je krijgt dan tevens de beschikking over Android auto en Apple’s Carplay.

Plaats reactie

Terug naar “Prius plus - Helpdesk”

  • Informatie
  • Wie is er online

    Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten