SIPA

Specifieke technische aspecten, het rijden en het brandstofverbruik.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
MarcVS
Lid
Lid
Berichten: 6
Lid geworden op: 20 dec 2019, 23:03
Locatie: Belgie
Auto: Corolla Touring Sports

SIPA

Bericht door MarcVS »

Ik slaag er bijna nooit in om via SIPA parallel te parkeren (Fileparkeren). Ik denk nochtans dat ik het juist doe: ik stop naast de auto die achter de vrije parkeerplaats staat. Ik zet mijn knipperlicht aan, en druk op de SIPA toets.
Het scherm zegt me vooruit te rijden, wat ik doe. Maar bijna nooit komt de melding om te stoppen. Ik blijf maar vooruit rijden...
Echt frustrerend.
In een parkeergarage lukt het wel. (Achteruit parkeren)
Wat doe ik verkeerd. Of werkt het systeem gewoon niet goed?

Gebruikersavatar
johnths2
Software/Forumbeheer
Software/Forumbeheer
Berichten: 6481
Lid geworden op: 15 mar 2006, 17:12
Locatie: Middelharnis, NL
Auto: C-HR Hybrid Executive 2017

Re: SIPA

Bericht door johnths2 »

Je moet eerst Sipa activeren, dan je richtingaanwijzer aanzetten en langs een potentiële parkeer plaatst rijden. Stoppen wanneer dit op het scherm van je gevraagd wordt en dan de parkeerprocedure beginnen.
m.vr.gr, John    Afbeelding
- C-HR 1.8 Hybrid Executive - Huidige auto
- Auris Hybrid Business/Black/2012-2015
- Prius 3 Comfort/Grey/2009-2012
- Prius 2 Comfort/Grey/2007-2009
- Prius 2 Standard/Black/2004-2007

Gebruikersavatar
niek
Actief Lid
Actief Lid
Berichten: 274
Lid geworden op: 10 mei 2009, 09:32

Re: SIPA

Bericht door niek »

SIPA is een uitkomst. En zoveel beter dan de vorige versie die ik in in de Prius2 van 2006 had. Ik kom in parkeerplekken waarin ik handmatig niet in kom (of durf). Maar inderdaad eerst de sensoren de lege plek laten detecteren. Soms zien ze hem niet en rijd ik achteruit om het nogmaals te proberen en lukt het dan wel. (uiteraard als het verkeer dat toelaat)
Prius 2 silver grey 2006 (-2010)
Prius 3 astral black 2010 (-2010)
Prius 2 ash grey 2007 (2010-2016)
Prius 3 silver grey solar 2012 (2016- 2019)
Prius 4 pearl white 2016 (2019 - heden)

Gebruikersavatar
MarcVS
Lid
Lid
Berichten: 6
Lid geworden op: 20 dec 2019, 23:03
Locatie: Belgie
Auto: Corolla Touring Sports

Re: SIPA

Bericht door MarcVS »

johnths2 schreef:
21 dec 2019, 09:05
Je moet eerst Sipa activeren, dan je richtingaanwijzer aanzetten en langs een potentiële parkeer plaatst rijden. Stoppen wanneer dit op het scherm van je gevraagd wordt en dan de parkeerprocedure beginnen.
Dat is volgens mij net wat ik doe. Maar er wordt niet gevraagd om te stoppen...

Gebruikersavatar
MarcVS
Lid
Lid
Berichten: 6
Lid geworden op: 20 dec 2019, 23:03
Locatie: Belgie
Auto: Corolla Touring Sports

Re: SIPA

Bericht door MarcVS »

niek schreef:
21 dec 2019, 09:20
Soms zien ze hem niet en rijd ik achteruit om het nogmaals te proberen en lukt het dan wel. (uiteraard als het verkeer dat toelaat)
Bij mij lijkt het nooit te lukken. Kan dat een reden hebben?

Gebruikersavatar
johnths2
Software/Forumbeheer
Software/Forumbeheer
Berichten: 6481
Lid geworden op: 15 mar 2006, 17:12
Locatie: Middelharnis, NL
Auto: C-HR Hybrid Executive 2017

Re: SIPA

Bericht door johnths2 »

MarcVS schreef:
21 dec 2019, 09:59
Dat is volgens mij net wat ik doe. Maar er wordt niet gevraagd om te stoppen...
Zelf gebruik ik de optie nooit, maar heb hem wel een aantal malen uitgeprobeerd.
Het Sipa is erg gevoelig wat betreft de afstand tot de te detecteren referentie auto en de snelheid waarmee je rijdt. Stapvoets rijden en een metertje afstand van de auto's houden, dan zou het moeten lukken. :wink:
m.vr.gr, John    Afbeelding
- C-HR 1.8 Hybrid Executive - Huidige auto
- Auris Hybrid Business/Black/2012-2015
- Prius 3 Comfort/Grey/2009-2012
- Prius 2 Comfort/Grey/2007-2009
- Prius 2 Standard/Black/2004-2007

Gebruikersavatar
niek
Actief Lid
Actief Lid
Berichten: 274
Lid geworden op: 10 mei 2009, 09:32

Re: SIPA

Bericht door niek »

Het is een handigheidje. Na aantal malen lukt het steeds beter. Je moet redelijk ver voorbij de plek rijden. Is soms verder dan ik verwacht. Systeem zegt stop en achteruit. Wel zorgen dat je sensoren schoon zijn en werken.
Prius 2 silver grey 2006 (-2010)
Prius 3 astral black 2010 (-2010)
Prius 2 ash grey 2007 (2010-2016)
Prius 3 silver grey solar 2012 (2016- 2019)
Prius 4 pearl white 2016 (2019 - heden)

Gebruikersavatar
CeHaEr
Lid/donateur
Lid/donateur
Berichten: 544
Lid geworden op: 08 apr 2017, 14:25
Locatie: Randstad
Auto: C-HR Hybrid

Re: SIPA

Bericht door CeHaEr »

Ik gebruik het zelden.. maar moet bij de C-HR wel ergens selecteren (volgens mij met SIPA knop) of ik ga fileparkeren of 90graden steekvak in wil.
Misschien is dat het probleem..
2017 C-HR Hybrid Bitone Plus --- Genuine JDM styled and a lot of sh*t from China
2019 Corolla Hybrid TS 2.0 Business Sport Intro --- 180HP Girlpower!

Gebruikersavatar
MarcVS
Lid
Lid
Berichten: 6
Lid geworden op: 20 dec 2019, 23:03
Locatie: Belgie
Auto: Corolla Touring Sports

Re: SIPA

Bericht door MarcVS »

Neen, dat denk ik niet. Een keer drukken is fileparkeren, 2 keer 90 graden...

Gebruikersavatar
MarcVS
Lid
Lid
Berichten: 6
Lid geworden op: 20 dec 2019, 23:03
Locatie: Belgie
Auto: Corolla Touring Sports

Re: SIPA

Bericht door MarcVS »

De zijafstand was het probleem. Als ik er op let dat die voldoende is ( 80 cm en meer) werkt het systeem perfect!
Bedankt voor de hulp.

Gebruikersavatar
meeder
Lid
Lid
Berichten: 44
Lid geworden op: 24 sep 2019, 17:38
Locatie: Doesburg
Auto: Corolla 1.8 TS Executive

Re: SIPA

Bericht door meeder »

Goede tip van de afstand. Ik kom vanuit een Ford Focus en die maakte weinig problemen van de afstand en had ook wel voldoende aan minder ruimte voor en achter dan de Corolla. Als je de afstand van de auto tot de geparkeerde auto's tot ongeveer een meter kan houden werkt het redelijk goed.
Achteruit vakparkeren doet hij beter dan het systeem van Ford, die moet altijd een keer extra steken in vergelijk met de Corolla. Dus fileparkeren werkt beter bij Ford maar vakparkeren beter bij Toyota :) Wel leuk om de verschillende implementaties van dit soort systemen te zien. Alleen jammer dat Toyota gekozen heeft voor een mechanische versnellingspook waardoor je zelf moet wisselen tussen D en R.

Plaats reactie