Foutcodes Prius 1

Alles dat niet in de andere sub-fora past.
Gesloten
Gebruikersavatar
M_ieke

di 09 jan, 2007 19:19

Eerst een paar nuttige links:
Prius foutcodes: http://techno-fandom.org/~hobbit/cars/T ... us-rm.html alleen doen de links het niet.

http://www.artsautomotive.com/PriusP310 ... tOfGas.htm
http://www.artsautomotive.com/PriusP310 ... _Part2.htm
Beide gaan over de kennelij beruchte P3191/P3101 foutcodes die vandaag helaas op mijn Priusscherm opdoken.

http://techdoc.toyota-europe.com/pdfs_T ... 05_0_1.pdf Toyota Service Bulletin over dit probleem.

Het begon met 3 rode lampjes: 2 van het hybdridesysteem (de PM en het autootje met uitroepteken) en 1 van de stuurbekrachtiging.
Na herstarten bleven ze. Na een tijdje wachten (lees: dealer bellen) waren deze 3 verdwenen en kreeg ik het oranje elektromotor lampje er voor in de plaats.

Bij de dealer werd de computer uitgelezen, de volgende foutcodes verschenen:

P1566: Cruise Control System Malfunction (zie draad cruise control), dus van de storing die ik met kerst had.

P3101: Engine System Malfunction
P3191: Engine did not start.

We hebben een keer eerder een storing gehad waarbij de motor steeds iets te laat startte, dat was de gasklep. Foutcode daarvan weet ik niet.

Maar goed, de codes zijn gereset, waarna de auto zonder foutmeldingen reed. Ze zouden e.e.a. verder navragen. Ik heb zelf dus ook wat onderzoek gedaan op internet.

Overigens viel me tijdens het ritje naar de dealer op dat het laadpercentage van de accu heel snel terugliep (op de EcroScanner) naar 44%, zo laag heb ik hem nooit gezien (nooit onder 45%). Ik dacht erover de auto alsnog aan de kant te zetten en uit te schakelen om geen schadelijk laag laadniveau te krijgen. Maar op dat moment verliet ik de bebouwde kom, ging 80 rijden en zag het niveau stijgen.
Na het resetten heeft de auto zich compleet normaal gedragen.

Ik ga verder op onderzoek uit, ik zie via google nog diverse links over de combi P3191 met P3101.

Gebruikersavatar
M_ieke

ma 19 mar, 2007 21:24

De auto gaat morgen naar de garage voor een beurt en verdere analyse van het probleem.
Als iemand nog suggesties heeft dan zijn ze welkom.
Mochten ze de oorzaak vinden dan horen jullie het natuurlijk.

Overigens zijn we inmiddels ruim 2 maanden verder en zijn er geen storingen meer opgetreden. Geen waarschuwingslampjes dus.

Gebruikersavatar
mv8tekst
Lid
Lid
Berichten: 152
Lid geworden op: vr 07 apr, 2006 15:12
Locatie: Eindhoven
Auto: Prius Classic 2002

wo 21 mar, 2007 19:15

[quote]Overigens zijn we inmiddels ruim 2 maanden verder en zijn er geen storingen meer opgetreden. Geen waarschuwingslampjes dus.[/quote]

Ha Mieke,

Hier ook een paar keer van die vage alarmtoestanden gehad, die ofwel na een paar herstarts verdwijnen ofwel via reset bij de garage. Van de meldingen word je niks wijzer. Oorzaak onbekend, maar kennelijk is het eerste het beste hikje al voldoende om de zaak op tilt te krijgen en er lijkt niet echt wat aan de hand te zijn.

Groet, Marian

Gebruikersavatar
M_ieke

wo 21 mar, 2007 21:15

Je hebt gelijk. De garage heeft niets gevonden en gaf ook aan dat het waarschijnlijk een incident geweest is.

Welkom op dit forum trouwens :-) Blij dat je er bent!

Gesloten
  • Informatie
  • Wie is er online

    Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers